Nieuwsbrief

Aan alle Molukse jongeren in Nederland
Aan álle Molukse jongeren in Nederland,
Massale manifestatie: laat je horen!

De afgelopen weken stromen de berichten weer binnen, keer op keer worden er op de Molukken onschuldige mensen gearresteerd, alleen omdat ze uitkomen voor hun mening.. In Nederland kunnen wij allemaal zeggen wat wij vinden en willen, maar in Indonesië zitten er vandaag de dag bijna HONDERD Molukkers in de gevangenis, alleen omdat ze zeggen wat ze vinden!  Deze Molukse broeders zijn niet alleen gearresteerd en tot maximaal 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld, ze zijn ook nog tijdens hun gevangenschap geslagen en gemarteld. Twee week geleden overleed een van de gevangenen.

De Molukse gevangenen zijn bang, bang voor wat hun morgen te wachten staat. Ze roepen ons op om hen op alle mogelijke manieren te helpen.

En nu, kunnen wij dat doen! De persoon die verantwoordelijk is voor al deze pijn, de president van Indonesië, komt begin oktober naar Nederland.
Voor ons hét moment om te laten zien en horen dat wij het NIET eens zijn met de arrestaties en marteling van onschuldige mensen! Dat wij het NIET zomaar laten gebeuren dat Molukkers oneerlijk behandeld worden! Dat wij SOLIDAIR zijn met onze families en bangsa in Maluku!

De president van Indonesië, Susilo Bambang Yudhoyono, zal van 6 tot 8 oktober in Nederland zijn voor een staatsbezoek. Op donderdag 7 oktober wordt er een massale manifestatie gehouden op het malieveld in Den Haag, waarin wij met zoveel mogelijk mensen zullen laten zien dat wij het niet eens zijn met hoe Indonesië omgaat met onze mensen!

De volledige versie van dit bericht, en meer info, is te vinden via: http://www.alifuru.nl/platform/viewtopic.php?f=6&t=383

Tot de 7e !

MENA - MURIA!

Namens het comité ‘Tifa Tjakalele’,
Nino Solisa (17), steunlid