Nieuwsbrief

Brief Jacob Supusepa - Ambon
Chronologie gevangenneming en marteling. 
Ambon, 10-7-2010

naam : Jacob Supusepa
adres : Kudamati
geboortedatum : Ambon, 13-4-1978

Ik werd met een kap over mijn hoofd gevangengenomen in mijn huis op 28-7-2007 om 3 uur 's-nachts en werd overgebracht naar het hoofdkwartier van Densus 88 te Tentui.
Toen ik daar aankwam werd ik gedwongen om 10 keer rond het kantoor te kruipen. Daarna werd ik ondervraagd over het bijwonen en gedenken van de RMS-dag. Wie er allemaal aanwezig waren en of ik ze allemaal ken. Ondertussen werd ik met een stuk hout op mijn lichaam geslagen en geschopt met zware dienstschoenen. Men stopte een vulpen in mijn anus en dwong mij mijn mond open te doen waarin men een biljartbal plaatste. Vervolgens werd ik geslagen met een keu totdat ik voelde dat mijn tanden bijna losraakten. Tot op heden heb ik last van mijn gebit. Ook werd mijn benen en mijn lichaam bewerkt met een houten stok dat tot op heden nog steeds pijn doen. Ik werd gedurende 3 dagen en nachten als een beest behandeld en na afloop werd ik naar het politiebureau gebracht waar ik weer gedurende 3 uur werd gemarteld en vervolgens bracht men mij naar de gevangenis te Rutan in Tentui waar ik als verdachte op mijn berechting moest wachten.
Tijdens mijn berechting trad de officier van Justitie op als getuige Deze eiste 10 jaar cel tegen mij. De zitting waarin ik mij kon verdedigen liep niet zoals het hoorde. En toen de uitspraak was, kreeg ik geen toestemming om aanwezig te zijn en moest ik in mijn cel blijven en vervolgens kwam de rechter langs om te zeggen dat ik 10 jaar cel had gekregen en kreeg ik een vel papier in mijn handen gedrukt met de uitspraak.
Ik was verbijsterd dat de rechtbank een uitspraak deed zonder dat ik in de rechtszaal aanwezig was. Ik maakte bekend dat ik in hoger beroep wilde gaan maar dit werd niet in behandeling genomen.

Deze verklaring van mij is naar waarheid afgelegd en geen leugen want een leugen is een zonde tegenover God. I
Ik ben bereid om waar dan ook verantwoording af te leggen voor alles wat ik hier heb gezegd over de mensenrechtenschendingen.

Moge God u en uw gezinnen zegenen voor de strijd om gerechtigheid.


Gevangenis van Ambon.
Jacob Supusepa
 
 
 supusepa
supusepa2
supusepa3
supusepa4