Nieuwsbrief

Brief F. Radjawane - Semarang
Ferdinand Radjawane in de gevangenis Gedung Pane te Semarang

Aan alle Molukkers in Nederland. Dit is mijn brief waarin ik mijn zorgen met u wilt delen.
Het leven in deze gevangenis te Semarang is een stuk moeilijker dan in die van Ambon omdat op Ambon alle activiteiten vrij zijn er er geen sprake is van rijk en arm in de gevangenis en de bezoekenuren worden niet beperkt en ook vraagt men geen geld voor de bezoeken. 
Hier in Semarang gebeurt dat wel en er moet zelfs betaald worden voor het eten. 
Indien men ons wilt bezoeken dan moet er vooraf aan het bezoek bij de portier en achteraf aan de bewaker betaald worden.
Toen ik destijds gevangen werd genomen door Densus 88 werd ik finaal in elkaar geslagen en gemarteld maar daarna in de gevangenis van Ambon had ik er nog geen last van. Maar nu in Semarang voel ik het des te meer omdat ik gewoon op de grond moet slapen op een rieten matje. Ziek zijn hier in de gevangenis is een zware beproeving omdat er geen medische verzorging is. Indien we buiten de gevangenis hulp willen zoeken dan ontbreekt het ons gewoon aan geld. Een voorbeeld is onze kameraad Arens Saiya.

Deze klacht en zorg wil ik alleen maar aan u kwijt en mede namens mijn andere kameraden dank u allen voor de steun aan ons.
Tenslotte wil ik nog het volgende kwijt: Uw samenwerking  en participatie in Nederland is nodig zodat wij hier niet vergeten worden  
 
radjawane
radjawane