Nieuwsbrief

Van Bommel (SP) en burgemeester Moordrecht openen benefietconcert Molukken PDF Print E-mail
Geschreven door Persvoorlichting PAK   
maandag, 11 oktober 2010 16:56

 

 Rotterdam, 02 oktober 2008

Op zaterdag 4 oktober vindt er een benefietconcert plaats in Moordrecht, met als doel het genereren van gelden ten behoeve van de juridische kosten van gewetensgevangen in de Molukken. En financiële ondersteuning voor de achtergebleven gezinnen van deze gevangenen. Het benefietconcert wordt na een welkomstwoord van de burgemeester van Moordrecht, dhr. H.A. van der Meer, officieel geopend door Tweede Kamerlid voor Harry van Bommel(SP). Het benefietconcert staat in het teken van de mensenrechten in de Molukken.

Van Bommel is een van de delegatieleden van de commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer dat tussen 10 en 20 oktober een werkbezoek aflegt aan Indonesië. Hij heeft zich het afgelopen jaar sterk gemaakt voor de mensenrechten in de Molukken. Daar zitten momenteel 90 gewetensgevangenen vast, omdat zij gebruikt maakten van hun recht op mening en meningsuiting.

Toespraken

Naast 14 Molukse bands die optreden, worden er ook toespraken gehouden door onder andere:

Harry van Bommel (Tweede Kamerlid voor de SP), George Flapper (ex-gegijzelde treinkaping de Punt), Rock Haocos (Mouvement des Jeunes Kanak en France, Kanaky), Endi van Binsbergen (Stichting Vrij Oost Timor), Een vertegenwoordiger van West Papua.

Ook worden er videobeelden afgedraaid van onder andere mishandelingen van Molukse burgers en gevangenen.

Programma:

13.45 uur                     Ontvangst door traditionele dans en slaggroepen

14.00 uur                     Welkomstwoord door burgemeester Van de Meer

Ceremoniële opening door Harry Van Bommel en een Molukse oudere

Toespraak van Jako Metekohy namens PAK en FKMCPR

14.30-16.00 uur          Toespraken en optredens van molukse bands

16.00-02.00 uur          optreden Molukse bands

Tussen 08.00 uur en 13.00 uur vinden er ook solidariteitsacties plaats in en rondom Moordrecht. Daarover wordt nog z.s.m. verdere informatie worden gegeven.

Voor het hele programma verwijs ik u door naar http://helpmaluku.hyves.nl

Locatie:

Multifunctioneel gebouw de Zuidplas

Sportlaan 3

2841 EB Moordrecht

Organisatie

De organisatie van dit benefietconcert is in handen van Perintis Aksi Kilat (PAK) en de Foundation for Keeping Moluccan Civil and Political Rights (FKMCPR).

Eerder hadden deze twee mensenrechtenorganisaties de Tweede Kamer aangeboden de reiskosten te vergoeden voor een werkbezoek aan de Molukken, daar de Tweede Kamer geen financiële middelen zei te hebben voor een dergelijk werkbezoek. De organisaties verwachten 1000 bezoekers.

Laatst aangepast op maandag, 11 oktober 2010 16:59