Nieuwsbrief

Ludieke acties voor mensenrechten Molukken PDF Print E-mail
Geschreven door Persvoorlichting PAK   
maandag, 11 oktober 2010 17:01

500 motoren van Groningen naar Moordrecht voor mensenrechten Molukken

Motorrijders, hardlopers, wandelaars en Dicky Palyama in de bres voor de mensenrechten

Rotterdam, 3 oktober 2008

Aanstaande zaterdag 4 oktober 2008 rijden 500 motoren van Groningen naar Moordrecht om aandacht te vragen voor de mensenrechtenschendingen in de Molukken. Deze rit is een van de solidariteitsacties rondom het benefietconcert dat dezelfde dag in Moordrecht plaats vind. Naast de motorrijders vragen ook wandelaars en hardlopers de aandacht.

Onder de lopers zullen bekende sporters zoals de Nederlands kampioen Badminton, Dicky Palyama en de jonge atletes Loreanne Kuhurima, Esther Akihary en Rachel Boddy meelopen.

De wandelaars lopen een route van Alphen aan den Rijn naar Moordrecht en de hardlopers starten in Capelle aan den IJssel. De laatste 1 kilometer worden de hardlopers vergezeld door leerlingen van de basisscholen ‘School met de bijbel De Rank’ en ‘Sjaloomschool’ uit Moordrecht.

Burgemeesters

De hardloopgroep start in Capelle aan den IJssel, waar burgemeester Joke van Doorne het startschot zal geven. De drie groepen worden opgevangen in Moordrecht door de burgemeester van Moordrecht en Harry Van Bommel (SP).

Hardlopers

Start is om 11.00 uur vanuit de Molukse woonwijk aan de Noorderbreedte 101 te Capelle aan den IJssel. Aankomst in Moordrecht: 12.30 uur. Het is een route van 10 kilometers

De route loopt langs het Van der Valk Hotel, paralellelweg zuid 185 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar lopen de 5 kilometerrenners. En vanaf de Nieuwe begraafplaats in Moordrecht aan de middelweg 45a, lopen de 1 kilometerrenners mee. Zij lopen allen de hele route met Molukse vlaggen.

Wandelaars

De wandelaars starten om 08.00 uur vanuit Alphen aan den Rijn. Zij lopen een route van 20 km. Een tweede groep loopt vanaf Sporthal de Dreef, Sniepweg 59, in Waddixveen de laatste 10 km mee. Rond 14.45 uur komen zij in Moordrecht aan.

Motoren

Een kleine groep motoren vertrekt om 10.00 uur vanuit Groningen. Op de parkeerplaats langs de A1 bij Garderen Stroe zal de rest van de motoren aansluiten, waarna ze rond 12.45 uur aan komen in Moordrecht.

Statements

De wandelaars, hardlopers en motoren eindigen allen voor het multifunctioneel gebouw ‘De Zuidplas’ aan de sportlaan 3 te Moordrecht. De drie groepen zullen statements voorlezen en deze aan Harry van Bommel overhandigen.

Benefietconcert

Na de offiële opening door Harry van Bommel(SP) en een aantal sprekers vindt aansluitend het benefietconcert plaats dat tot 02.00 uur duurt. De organisatie is in handen van FKMCPR en PAK, beide mensenrechtenorganisaties die in eerste instantie de Tweede Kamer hadden aangeboden dit benefiet te organiseren om de reiskosten te bekostigen voor het werkbezoek aan de Molukken. De reis gaat uit eindelijk niet door. Daar is de Molukse gemeenschap zeer teleurgesteld over en spreekt er schande van.