Nieuwsbrief

Brief Human Rights Watch aan informateur Willink PDF Print E-mail
Geschreven door Persvoorlichting PAK   
zondag, 10 oktober 2010 10:52

14 september 2010 

De internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft een kantoor geopend in Amsterdam.  13 september was er een persconferentie, en 14 september is de officiële opening. Maar al voor de officiele opening is HRW Nederland al aan het werk geweest en heeft zij een brief geschreven aan informateur Willink.

De brief heeft een mooie afsluiting, namelijk een oproep voor de gewetensgevangenen uit de Molukken en Papua. De brief ging cc naar alle fractievoorzitters.

Hieronder de paragraaf:

De Nederlandse regering dient bij de Indonesische regering aan te dringen op vrijlating van alle politieke gevangen in Papua en op de Molukken, waar tientallen onafhankelijkheidsstrijders zijn veroordeeld voor het hijsen van de ‘Morning Star' of de vlag van de Zuid-Molukse Republiek, evenals de vrijlating van andere gevangenen die vastzitten voor vreedzame uitingen van hun politieke of religieuze overtuigingen. Tevens moet zij aandringen op intrekking van artikelen uit het Wetboek van Strafrecht (een Nederlandse erfenis) die zijn gebruikt om mensen vast te zetten voor hun rechtmatige, vreedzame activiteiten, waaronder artikelen over ‘hoogverraad'.

Voor de gehele brief: http://www.hrw.org/node/93043